Комедията като спорт

Комедията може да е отборен или индивидуален спорт. Преди 10 години аз избрах да играя в отбор. За това време от аматьор, абсолютно сигурен в себе си, се превърнах в професионалист, който постоянно се съмнява. Всеки, който се качва на сцената ни за пръв път, сравнява себе си с Джордж Карлин, а често пъти публиката го оприличава на ДжорджАно.

От 2012-а съм вманиачен в търсенето на хора с чувство за хумор. Усещането да откриеш първи човека, който до този момент не е излизал на сцена, но носи комедианта вътре в себе си, е по-силно от наркотик.

Всеки един от комедиантите на Комеди Клуба стартира без какъвто и да било опит в стендъп комедията. Помня първата изява на всеки един от тях. Когато чуя да изпълват залата със смях, се чувствам сякаш аз съм на сцената. Адреналинът преминава бързо през тялото и се мислиш за неуязвим.

Изключително трудно е да разсмиваш стотици хора като по часовник, но наградата е невероятна. Всеки смях е малка победа на комедианта над публиката. Всеки 10 секунди тишина обаче, са нож в сърцето му.

Ден след ден преминаваме през тази бурна поредица от емоции.

Имах късмета да организирам шоута в България на звезди като Луи Си Кей, Джими Кар и др. Затова, по интервюта често ме питат, кои са любимите ми комедианти в целия свят. На следващите страници ще споделя имената на най-любимите ми.