Меню Затваряне

Stand up Comedy награди на Комеди Клуб

Годишните Stand up Comedy награди се организират от 2014-та година насам по инициатива на Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивала на Комедията. Събитието се провежда по време на самия фестивал, който бива посетен от хиляди фенове в различните градове. Участие във Фестивала на Комедията вземат, както най-добрите комедианти в България, така и в световни звезди, дошли в България по покана на Комеди Клуб София като Даниел Слос, Стивън К. Амос, Еди Изард, Луи Си Кей и други.

Плакатът за Фестивала на Комедията в София през 2019 г.

Наградите биват връчвани в 3 отделни категории, като безспорно Комедиант на годината е най-престижната от тях. През годините призът е бил спечелван от едни от най-добрите комедианти в България. Иван Кирков, Ники Банков и Васил Ножаров са само част от листа с големите имена в българската комедия.

Победителите през годините – Ники Банков, Васил Ножаров, Иван Кирков, Филип

През 2019-та година се случва нещо уникално в историята на наградите. Двама комедианти си поделят наградата за Комедиант на годината. Това са Николаос Цитиридис и Петя Кюпова. Това е и много повратен момент в кариерата на двамата шоумени. Петя Кюпова става първата жена, която е печелила наградата, а малко след това Николаос започва работа като водещ на вечерното предаване на bTV – „Шоуто на Николаос Цитридис“.

Николаос и Петя на годишните Stand up Comedy награди на Комеди Клуб

Годишните Stand up Comedy награди ще обявяват своите номинации през лятото на 2021-ва година. Церемонията по награждаване ще се състои по традиция, по време на Фестивала на Комедията, който ще бъде проведен в съображение с противоепидемичните мерки.

Повече за stand up комедията можете да видите тук.

Гледайте шоуто на Комеди Клуб по случай 1-ви април и още много други в YouTube канала ни, за да се запознаете още повече с нашите комедианти и да изберете своя любимец за спечелване на трофея. Очакваме Ви на Фестивала на Комедията! 🙂