Меню Затваряне

Иван Кирков е комедиен продуцент на годината за 2016

иван кирков годишни комедийни награди фестивал на комедията софия 2016

На 23ти вечерта беше официалното закриване на Фестивал на Комедията София 2016. След комедийната част се състояха Годишните комедийни награди.

Наградата Комедиен продуцент на годината вкъщи отнесе Иван Кирков. Освен редовно лице на българската стендъп сцена Кирков е и най-успешният продуцент на комедийния жанр. Негови са заслугите за отварянето на двата за сега единствени стендъп клуба в страната – Комеди Клуб София и Комеди Клуб Пловдив, идването на звездите Дилън Моран (театър Сълза и Смях) и Джими Кар (Зала 1 на НДК) в България, организирането на Трети Фестивал на Комедията София 2016 и всички останали значими стендъп събития у нас.

Работата на комедианта продуцент е причина стендъп комедията да добие сериозната популярност, която има сред българската публика, и да събере хиляди фенове. Освен че  представя един нов интересен начин на забавление, Кирков развива проекти като Свобода на словото, които обръщат внимание на правото на свобода на изказа и дават възможност за изява на автентичната гледна точка на всеки.

Open Mic е един от важните и успешни проекти на Иван Кирков. Във вечерите на отворения микрофон на сцената на Комеди Клуб се качват млади ентусиасти, които се борят за първото място, а някои от тях успяват да продължат развитието си като комедианти. По този начин българската стендъп комедия никога не е еднообразна и набира все повече нови попълнения.