Меню Затваряне

Иван Кирков организира Третия Фестивал на Комедията София 2016

Продуцентът и комедиант Иван Кирков и компанията му Comedy.bg  организират за трети път Фестивала на Комедията София и този път се очаква събитието да бъде още по-грандиозно и по-успешно.

Очакват се над 3000 човека публика, качествена комедия и добро настроение.

Фестивалът ще се проведе в рамките на 20 дни в Комеди Клуб София, като официалното откриване ще се сътои на 05ти октомври.

През тези 20 дни ще се проведат 25 стендъп шоута, 2 вечери на отворения микрофон, двудневен уъркшоп за аматьори комедианти, ще има 10 звезди от светоната стендъп сцена, музей на стендъп комедията и всичко това под покрива на дома на стендъп комедията в София.

Идеята на фестивала е да събере комедианти от цял свят, да представи българските комедианти на тези, които все още не са запознати с тях, стендъп комедията да достигне до още повече хора и да събере още повече почитатели, още повече младежи да се престрашат да се качат на сцената за аматьори в Open Mic вечерите и да научат как да се представят по-добре в двудневния уъркшоп за начинаещи комедианти, да се покаже на българската публика стендъп от различни краища на света, да се разкаже историята на стендъпа и разбира се верните фенове да бъдат заситени с ударна доза качествен стендъп.

Това обаче не е всичко. Comedy.bg и The Comedy Club Sofia имат паралелни каузи, които са също толкова важни и заслужават внимание. Те се стремят да развиват свободата на словото в България. Правото на свободен изказ е основна ценност в едно общество и Комеди Клуб София подкрепя това право на всеки българин, като сцената в дома на комедията е отворена за гледната точка на всеки. Също така Comedy.bg и The Comedy Club Sofia подкрепят и защитават различните и подкрепят всяка кампания, която се бори за правата на малцинствата и репресираните общности. Голяма част от гостуващите комедианти на Фестивал на Комедията София 2016 са активисти за правата на хомосексуалните, жените, различните етноси.

Програма на Фестивала

Билети за Фестивала